Sieraden

Sieraden maken
Sieraden maken voor doven en slechthorenden

Hou jij ook zo van sieraden maken? Maak jij je unieke sieraad het liefst in alle rust in je eentje zodat je alle concentratie erbij hebt, of liever in een gezellig groepje met mensen waarmee je iets gemeen hebt? Slechthorendheid of doof zijn bijvoorbeeld?

Als je een keer een workshop voor doven en slechthorenden wilt volgen, kijk dan hier voor meer informatie!


Kralen sieraden maken
Natuurlijke materialen zoals zoetwater parels, turkoois of parelmoer voor een beachstyle sieraad of aparte look

Meer over sieraden:

Een sieraad voegt iets toe. Als het op de juiste manier wordt gedragen dan onderstreept het je uitstraling, als je weet welk seizoens- of kleurentype je bent.

Zilver staat mooi bij een huid met een koele ondertoon. Niet dat een zomertype volgens de kleurentype regels geen goud kan dragen, integendeel, soms staat goud juist goed bij een maritieme look! En laat nou net die look erg goed staan bij het zomertype.

Een sieraad moet echt bij je passen wil het tot zijn recht komen. Iemand met een wat vollere hals ziet er beter uit met een ketting van grover materiaal dan een kleine ketting van kleine schakels of kraaltjes om een voorbeeld te noemen. Een stevige pols met een enkele fragiele dunne armband hoeft niet flatteus te zijn, meerdere dunne armbanden zouden in dit geval veel mooier kunnen zijn.

Y-vorm collier

Een vierkante gezichtsvorm krijgt door een y-vorm ketting een wat zachtere uitstraling.

Lange ketting

Een lange ketting van tachtig centimeter kan je slanker doen lijken.

Lange oorbellen

Oorbellen van zes centimeter laat je hals langer lijken, terwijl een lang gezicht door oorknopjes minder lang lijkt.

Zomertype

De sieraden die ik ooit heb gemaakt zijn qua kleur vooral geschikt voor het zomertype of voor in de zomer, omdat de sieraden verfijnd zijn en luchtig om te dragen. Ze zijn vooral van silverplated, een duurzaam laagje van echt zilver, dat lang mooi blijft als het af en toe wordt oppoetst met een zachte doek. En waarmee je niet kunt zwemmen in chloorwater. Tijdens het douchen of een schoonmaak-klusje kunnen ze ook maar beter af zijn, maar er staat tegenover dat het voordeliger is dan echt zilver of goud, zodat je vaker af kunt wisselen.

Als kind al gefascineerd

Ik ben een echte ekster. Al jong maakte ik mijn eerste oorbellen, daarna volgde meer sieraden en zo ontstond er een kleine voorraad en het was leuk om cadeau te geven als er iemand jarig was. Van elk sieraad had ik er maar één. Het is bij een hobby gebleven met als inspiratie zon, zee en zand.

Sieraden zijn er om blij van te worden. De fonkelende steentjes die sprankelen in de zon geven een rijk gevoel van vreugde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s