Sieraden maken

 

Mintkleurige  oorbellen

Wil jij ook je eigen sieraad maken? Kijk hier hoe je dat doet of volg de workshop


Een sieraad voegt iets toe. Als het op de juiste manier wordt gedragen dan onderstreept het je uitstraling. Ook als je weet welk seizoens- of kleurentype je bent.

De sieraden die ik ooit heb gemaakt zijn qua kleur vooral geschikt voor het zomertype of voor in de zomer, omdat de sieraden verfijnd zijn en luchtig om te dragen. Ze zijn vooral van silverplated, een duurzaam laagje van echt zilver, dat lang mooi blijft als het af en toe wordt oppoetst met een zachte doek. En waarmee je niet kunt zwemmen in chloorwater. Tijdens het douchen of een schoonmaak-klusje kunnen ze ook maar beter af zijn, maar er staat tegenover dat het voordeliger is dan echt zilver of goud, zodat je vaker af kunt wisselen.

Zilver

Zilver staat mooi bij een huid met een koele ondertoon. Niet dat een zomertype volgens de kleurentype regels geen goud kan dragen, integendeel, soms staat goud juist goed bij een maritieme look! En laat nou net die look erg goed staan bij het zomertype.

Een sieraad moet echt bij je passen wil het tot zijn recht komen. Iemand met een wat vollere hals ziet er beter uit met een ketting van grover materiaal dan een kleine ketting van kleine schakels of kraaltjes om een voorbeeld te noemen. Een stevige pols met een enkele fragiele dunne armband hoeft niet flatteus te zijn, meerdere dunne armbanden zouden in dit geval veel mooier kunnen zijn.

Turkoois

Turkooizen sieraden
Sieraden in de kleur turkoois blijft altijd mode. Een zomerse kleur!

Extra sintips: Een y-vorm collier bij een vierkante gezichtsvorm bijvoorbeeld maakt het gezicht wat zachter, ovaler. Een lange ketting van tachtig centimeter kan je slanker doen lijken. Oorbellen van zes centimeter laat je hals langer lijken terwijl met oorknopjes je lange gelaat minder lang lijkt.

Maak je eigen power armband!

Ik ben een echte ekster. Al jong maakte ik mijn eerste oorbellen, daarna volgde meer sieraden en zo ontstond er een kleine voorraad en het was leuk om cadeau te geven als er iemand jarig was. Van elk sieraad had ik er maar één. Het is bij een hobby gebleven met als inspiratie zon, zee en zand.

“Sieraden zijn er om blij van te worden. De fonkelende steentjes die sprankelen in de zon geven een rijk gevoel van vreugde!”

Sieraden tips

 

Oud blogartikel over juwelen en de schoonheid van het moment:

GLAMOUR IS GEEN VIES WOORD

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg, of hou je wel van een beetje glitter en glamour?

Van leuke kleding, mooie meubels, weelderige tuinen van sieraden tot schitterende edelstenen en fonkelend facet? Zou het dan toch nog steeds een taboe zijn om te zeggen dat glamour geen vies woord is? Ligt het er niet aan hoe glamour geïnterpreteerd wordt en in welke kringen?

De schitteringen van een zirkonia of een kristal kunnen in zonlicht zo sprookjesachtig mooi zijn, zo mooi dat je er wel uren naar zou willen kijken, en de schoonheid waarderen die er is, de schoonheid van dat moment. Kijken naar kleurrijke geurige bloemen in rijk begroeide tuinen waarop vrolijke vlinders zitten, prachtige oranje-bruine kleuren waarnemen van een beukenhaag in de herfst, talloze kleine kristallen van verse sneeuw die weerkaatsten in het licht.

Eigenlijk is glamour overal. Als je ervoor openstaat. Er is zelfs glamour op het water. Niet perse de luxe jachten, maar gewoon vanaf de waterkant – of als je aan het zwemmen bent – als de zon op het wateroppervlak schijnt dan kun je als je goed kijkt talrijke schitteringen, schakeringen zien, flakkerend licht zoals dat van een ouderwetse spiegelbol. Grote libellen met vleugels die glitteren als kristal in de zon. Sierlijke zwanen die af en toe langs zwemmen.

Eigenlijk is glamour helemaal geen vies woord, glamour is overal!

Glamour is geen vies woord is geschreven door Désirée Lageweg, 27 nov. 2013

Meer sieraden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s