Over Gehoor en lijf

Op deze site lees je over gehoorverlies, oorsuizen en reumatische- of bepaalde klachten verlichten, maar ook over alledaagse dingen.

Carpe diem

De dag plukken, je fitter voelen en het leuker hebben, of open zijn. Het lijkt wel een illusie, een onmogelijke opgave. Met de nadruk op lijkt. Want het kan. Het is mogelijk. Ook met gezondheidsperikelen, en hoe doe je dat? Bekijk de tips op deze website!

Be mindful & in jezelf geloven

Je goed voelen. Misschien niet (meer) de hele dag, maar wel op steeds meer momenten. Door je eigen grens te leren kennen.

Wat kan nog?

“Grote” succesverhalen maken plaats voor “kleinere”, die eigenlijk ook heel groot zijn. Kijken naar wat er nog wel is of wat nog wel kan, hoe je iets doet vanuit je eigen innerlijk, en waarom, is een manier van leven na een moeilijke tijd, een moeilijk moment. Of in een situatie waarin niet (meer) alles vanzelfsprekend gaat of waar je erg veel moeite voor moet doen. Het leven is niet alleen maar leuk of maakbaar en af en toe even bijkomen zonder te oordelen (mindfulness) kan soms helpen (dan is het eigenlijk: iets laten zijn zoals het is; wat rust geeft). En ook al klinkt dit afgezaagd; het kan een goed medicijn zijn om de leuke dingen in het leven te onthouden, zonder dat je het gevoel steeds wegdrukt (afleiding/weglopen).

Wees lief voor je lijf!

Het gaat in dit blog vooral over klachtenverlichting bij gehoorverlies, tinnitus en fibromyalgie; iets waarover nog steeds onbegrip bestaat maar waar best mee te leven valt.

Als je vragen, tips of opmerkingen hebt, deel ze dan vooral in de comments, onderaan de blogartikelen. Zo kunnen we elkaar helpen!

Blijheid
Leuke momenten terugkrijgen in moeilijke tijden, door anders te (leren) kijken naar dingen

Vrolijke dingen

Vrolijke dingen verlagen stress. Vrolijke dingen hoeven niet extreem of groots te zijn om iets toe te voegen voor een goed humeur!

Hartelijke groet,

lp

De afbeeldingen op deze site zijn persoonlijke foto’s, foto’s van Pixabay of afbeeldingen van anderen. Mocht je een afbeelding tegenkomen waarop onverhoopt copyright rust, of waarvan je liever niet hebt dat ze hier worden gebruikt, laat het dan meteen weten. Dan wordt die verwijderd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s