Boekenplank

Boeken

Boeken met herkenbare en bijzondere verhalen.

“Met mijn boeken hoop ik jou te inspireren. De romans zijn geschreven in de ik-vorm, in een zomerse setting, met zon, zee en strand. Levendig, mét uitgediepte, niet vlakke, realistische personages die mooi zijn op hun manier, net als in het echte leven dat uit zo veel meer bestaat”. – Désirée

Eerst reviews lezen?


Romans

Wespennest thriller/streekroman
Zal de gescheiden schoonheidsspecialiste Charlotte Kers ooit rust krijgen en antwoorden op haar prangende vragen vinden? Spannend en dramatisch verhaal (waarin sommige mensen zich (helaas) in herkennen).

Roman Verhuisd
Waar zijn de nieuwe bewoners in verzeild geraakt? Wat weet de weduwe Liz Kitch, die neuriënd door de straten wandelt met haar hond? Romantisch en dramatisch verhaal.

Bonte choas fictie roman
Vriendschap en liefde delen? Waar komt de bescheiden schrijfster Shanice achter en wanneer weet de charmante Carmen wie de nieuwe bewoner is? Romantisch en humoristisch verhaal.

“Dit boek laat je lachen”, vertelde een proeflezer ooit enthousiast. “Echt een zonnig verhaal om bij weg te dromen tijdens een vakantie!”.

Volgende drie boeken zijn verkrijgbaar via mij:

Wij horen met onze ogen waargebeurd
Omgaan met doofheid in verschillende situaties. Over gehoorverlies is soms onbegrip. Tolerantie lijkt minder, de wereld wordt steeds harder. Zo zijn gewone mondkapjes een ramp omdat je niet kunt liplezen (spraakafzien). Rondom gehoorverlies (doofheid, slechthorendheid, hardhorendheid) is veel gaande, veel meer dan je zou denken. Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met dit boek. Op de achterflap was de bedoeling te zien en inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers. “Slechthorendheid zou net zo gewoon moeten zijn als het dragen van een bril”.

Van bed naar beter waargebeurd
Omgaan met chronische pijn en vermoeidheid in diverse situaties. Non-fictie boek voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en geschikt voor op tafels in wachtkamers. Als ze het boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling of verlichting, door de jaren heen, generatie na generatie. Op internet staat veel informatie, die vaak vluchtig blijft hangen in je hoofd. Een boek van papier schijnt meer impact te hebben: het thema blijft langer hangen. Als je ervoor openstaat.

Kinderboek
Prentenboek over grappige poezen. Hoe wordt poes Diva een mooie prinses? Doen wat je nog kan of leuk vindt is zinvol en piekeren over wat daarna komt werkt verlammend. Zo onstond dit boekje. Niet piekeren, gewoon doen. De mooie prinses is een titel dat zomaar in me opkwam zonder te vergelijken (had ik dat nou maar wel gedaan, later zag ik nog meer titels als De mooie prinses. Maar alles komt toch en gaat weer dus wat maakt het eigenlijk uit?). Bij dit lievige boekje ging het puur op gevoel, gewoon zoals het is. Mijn poesjes zoals ze zijn. Met stof tot nadenken. Voor dierenliefhebbers, voorleesmensen, poppendijntjes en andere belangstellenden.

Boeken van Désirée

Deze boeken van papier zijn luchtig geschreven in een eenvoudige vlotte schrijfstijl.

Ze zijn voorzien van iets grotere letters waardoor het lezen fijner wordt (geen leesbril meer nodig) en worden pas na een bestelling gedrukt (wat duurzamer is).

Hoe de mens is zoals hij/zij is komt in deze boeken naar voren, in diverse situaties.

Verkrijgbaar in de online boekhandels (of via Désirée).

Volg Désirée op Instagram


Boekenlijst andere auteurs

Hieronder staan nog meer romans en biografische boeken van bijzondere mensen & bijzondere situaties.

Romans, biografieën en non-fictie

Ongehoorzaam – Whitney Garden

Meisje dat uit de stilte kwam – Fiona Bollag

De zoete geur van appelcider – Joanne Bischof

Waarom..? Krijgen stille moorden toch gehoor? – Wim Heerschop

De dag behoort ons – Hilda Lewis

Met hand en hart – Hannah Green

Misschien ooit – Colleen Hover

Kolja – Arthur Japin

Prentenboek – Sam en Mia

De razende stilte – Sherryl Jordan

De taal van de stilte – Frances Itani

Spijkerschrift – Kader Abdolah

Schreeuwen in stilte – Emmanuelle Laborit

Een wereld van stilte – Ruth Sedransky

Doof – Siska Mulder

Lynn is doof – Spradley

Stemmen zien – Oliver Sacks

Het kleine verschil – Hannah Green

Monddood – Jeffery Deaver

Dove prinses – Bea Visser

De kunst van het leven zonder horen en zien – Frans Punselie

De stomme van Kampen – Thea Beckman

De stille dief – Rian Visser

De reis begint – Cyril Axelrod

De woorden van zijn vingers – Marian de Smet

Gebarentaal – Sarah Willis

De komst van de rustverstoorder – Inez van Dullemen

Dr. Helen Keller – Walter Pause

De blijde stilte – F. De Clercq Zubli

Mam hoort weer! Van hoortoestel naar Cochelair Implantaat – Saskia Boer

Fibromyalgie (website met literatuurlijst)