Boeken

Boeken met herkenbare en bijzondere verhalen.

Fibromyalgie roman
Shanice knokt door – roman Bonte chaos

“Met mijn boeken hoop ik jou te inspireren. De romans zijn geschreven in de ik-vorm, in een zomerse setting, met zon, zee en strand. Levendig, mét uitgediepte, niet vlakke, realistische personages die mooi zijn op hun manier, net als in het echte leven dat uit zo veel meer bestaat”. – Désirée

Eerst reviews lezen?


Romans

Streekroman
Waar zijn de nieuwe bewoners in verzeild geraakt? Wat weet de weduwe Liz Kitch, die neuriënd door de straten wandelt met haar hond? Romantisch en dramatisch verhaal.

Streekroman
Zal de gescheiden schoonheidsspecialiste Charlotte Kers ooit rust krijgen en antwoorden op haar prangende vragen vinden? Spannend en dramatisch verhaal (waar sommige mensen zich (helaas) in herkennen).

Roman
Waar komt de bescheiden schrijfster Shanice achter en wanneer weet de charmante Carmen wie de nieuwe bewoner is? Romantisch en humoristisch verhaal.

Wij horen met onze ogen waargebeurd
Omgaan met doofheid in verschillende situaties. Over gehoorverlies is soms onbegrip. Tolerantie lijkt minder, de wereld wordt steeds harder. Zo zijn gewone mondkapjes een ramp omdat je niet kunt liplezen (spraakafzien). Rondom gehoorverlies (doofheid, slechthorendheid, hardhorendheid) is veel gaande, veel meer dan je zou denken. Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met dit boek. Op de achterflap was de bedoeling te zien en inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers. “Slechthorendheid zou net zo gewoon moeten zijn als het dragen van een bril”.

Samenvatting: “Allereerst vond ik de titel al mooi en toepasselijk. Daarnaast staan er veel herkenbare dingen in dit boek waar je als slechthorende mee te maken hebt. Het is een goed boek voor horende mensen die in hun omgeving met gehoorverlies te maken hebben, misschien maakt dat mensen meer bewust wat voor impact gehoorverlies op iemands leven heeft. En komt er meer begrip voor de slechthorende of dove medemens.” – Anita (slechthorend)

Désirée Simons werd als kind slechthorend na het zetten van trommelvliesbuisjes in de jaren zeventig. In dit boek vertelt ze over haar jeugd, de nare ziekenhuisperiode, waar spanningen vandaan komen en hoe je stress aanpakt door je eigen grens te (leren) kennen.

Met hulpmiddelen en spraakafzien kan het leven weer leuker worden. Opkomen voor jezelf, niet in een slachtofferrol wegkruipen en blijven geloven in jezelf is een manier om met gehoorverlies om te gaan. (Waarom zou jij je schamen voor iets waar je zelf niets aan kunt doen?).

In dit boek betekent gehoorverlies hetzelfde als doofheid of slechthorendheid en vertellen mensen die te maken hebben met gehoorverlies hoe zij ermee omgaan.

Er zijn ongeveer anderhalf miljoen slechthorenden in ons land. Het zou net zo normaal moeten zijn als het dragen van een bril. Gehoorverlies kan iedereen overkomen, of je nu oud bent of jong.

Dit boek kan een hulpmiddel zijn voor belangstellenden of om gehoorverlies beter te begrijpen.

Meer informatie: blog Lief zijn voor je lijf

9789463455572 | Paperback pagina’s 248

Van bed naar beter waargebeurd
Omgaan met chronische pijn en vermoeidheid in diverse situaties. Non-fictie boek voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en geschikt voor op tafels in wachtkamers. Als ze het boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling of verlichting, door de jaren heen, generatie na generatie. Op internet staat veel informatie, die vaak vluchtig blijft hangen in je hoofd. Een boek van papier schijnt meer impact te hebben: het thema blijft langer hangen. Als je ervoor openstaat.

Samenvatting: “Een goed leesbaar boek waar mensen informatie vandaan kunnen halen. Dit boek is een aanrader voor mensen met fibromyalgie maar ook voor mensen met andere ziekten.” – Huub Fest (auteur)

Fibromyalgie is geen griep. Wat is het dan wel? Het is in elk geval geen aanstelleritis of een modeziekte, zoals sommige mensen beweren. Het is een serieuze allesoverheersende kwaal met veel pijn en vermoeidheid, die levens kan ontwrichten.

Fibromyalgie is verwarrend. Het is vaak doktershoppen, ziekenhuishoppen en het brengt een boel onzekerheid met zich mee. Er is niemand die weet wat je precies moet doen of waar de vage klachten vandaan komen. De ultieme wonderpil bestaat (nog) niet. Op het internet staan goedbedoelde adviezen, waar je soms niets mee kunt of waar je niet blij van wordt.

Wat betekent het als je je de ene dag een achttienjarige vlinder voelt en de andere dag een oud besje met spit in de rug? Hoe is het om vage klachten te ervaren die elkaar wel binnen een uur kunnen afwisselen of opvolgen? Hoe voelt het om zo moe te zijn dat je er scheel van ziet? Wat moet je met al dat onbegrip om je heen?

Wat doe je aan deze mysterieuze ziekte? Hoe wordt het leven weer een beetje leuk? Hoe ga je van bed naar beter?

Mensen die weten wat het is vertellen hun verhaal. Het zijn geen aanstellers, maar echte doorzetters, powermensen, als je ziet wat zij allemaal gedaan hebben.

Op je dertigste te horen krijgen dat je fibromyalgie hebt slaat de grond onder je voeten vandaan. Ook al heeft het eindelijk een naam.
Désirée Simons weet wat het is. En ging op zoek naar verlichting van de klachten, zodat het leven toch een beetje beter werd.

Meer informatie: blog Lief zijn voor je lijf

ISBN 9789463456142 | Afmeting 145 mm x 210 mm, 2 cm | Paperback 317 pagina’s

Boeken van Désirée

Deze boeken van papier zijn luchtig geschreven in een eenvoudige vlotte schrijfstijl.

Ze zijn voorzien van iets grotere letters waardoor het lezen fijner wordt (geen leesbril meer nodig) en worden pas na een bestelling gedrukt (wat duurzamer is).

Hoe de mens is zoals hij/zij is komt in deze boeken naar voren, in diverse situaties.

Verkrijgbaar in de online boekhandels (of via Désirée).

Volg Désirée op Instagram


Boekenlijst andere auteurs

Hieronder staan nog meer romans en biografische boeken van bijzondere mensen & bijzondere situaties.

Romans, biografieën en non-fictie

Ongehoorzaam – Whitney Garden

Meisje dat uit de stilte kwam – Fiona Bollag

De zoete geur van appelcider – Joanne Bischof

Waarom..? Krijgen stille moorden toch gehoor? – Wim Heerschop

De dag behoort ons – Hilda Lewis

Met hand en hart – Hannah Green

Misschien ooit – Colleen Hover

Kolja – Arthur Japin

Prentenboek – Sam en Mia

De razende stilte – Sherryl Jordan

De taal van de stilte – Frances Itani

Spijkerschrift – Kader Abdolah

Schreeuwen in stilte – Emmanuelle Laborit

Een wereld van stilte – Ruth Sedransky

Doof – Siska Mulder

Lynn is doof – Spradley

Stemmen zien – Oliver Sacks

Het kleine verschil – Hannah Green

Monddood – Jeffery Deaver

Dove prinses – Bea Visser

De kunst van het leven zonder horen en zien – Frans Punselie

De stomme van Kampen – Thea Beckman

De stille dief – Rian Visser

De reis begint – Cyril Axelrod

De woorden van zijn vingers – Marian de Smet

Gebarentaal – Sarah Willis

De komst van de rustverstoorder – Inez van Dullemen

Dr. Helen Keller – Walter Pause

De blijde stilte – F. De Clercq Zubli

Mam hoort weer! Van hoortoestel naar Cochelair Implantaat – Saskia Boer

Fibromyalgie (website met literatuurlijst)