Andere plannen

Nu de meivakantie niet doorgaat door de coronacrisis doe ik wat anders.

Lekker lezen in de zon. Of schrijf jij ook liever zelf een leuk verhaal? Foto: fragment Wespennest – Désirée

Een vervolgverhaal op Verhuisd lag er al en dat wilde ik toch al afmaken. Dus ben ik aan het herschrijven gegaan nu de meivakantie is weggevallen. Als het verhaal af is dan wordt het een paperback, een roman om bij weg te dromen in de zon.

Paperback?

Een paperback heeft mijn voorkeur boven een scherm omdat het zo tastbaar is, het is net of het verhaal dan nog veel meer leeft. Je ziet ook meteen de zijkant en de achterkant van het boek, als je het in je handen houdt of ergens neerlegt. Je kunt het uitlenen aan iemand anders of cadeau geven. Je kunt het plaatsen in een minibieb, of als zwerfboek neerleggen. Je kunt het op het toilet neerleggen, of op de koffietafel.

De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat hij wat zwaarder is om mee te nemen, nemen we maar voor lief.

Lezen in de zon?

Iets grotere letters zijn fijner om te lezen dan dat je steeds moet knijpen met je ogen of anders een leesbril draagt. Ook kan de felle zon of een donkere zonnebril ervoor zorgen dat je minder fijn leest. Lezen onder de parasol heeft dan mijn voorkeur.

Lekker lezen onder de parasol. Foto: Pixabay

Wanneer komt ie?

Wanneer het boek er is is niet precies te zeggen. Omdat gezondheid het belangrijkst is (en gezondheid natuurlijk voorgaat) duurt het allemaal wat langer. Maar mocht je interesse hebben voor deze roman in wording: houd dan deze site in de gaten.

Traag en goed of snel en sneu?

Vroeger kon het niet snel genoeg gaan. Alles moest het liefst gauw af zijn, of ik nu met verschillende dingen bezig was of niet. Herken jij dit ook? Maar tegenwoordig: wat kan het bommen dat het niet sneller gaat, als je maar lekker bezig blijft en afleiding hebt in moelijke tijden, toch? Haastige spoed is zelden goed zullen we maar zeggen en wie weet is het eindresultaat dan ook veel beter…

Feelgood roman in wording

Waarover gaat het verhaal?

Over dezelfde veertigers als in Verhuisd. Ook de weduwe Liz beleeft haar avonturen. Meer verklap ik niet 😉

Bonte chaos is een feelgood verhaal over moderne stellen die op hun manier inhoud geven aan hun leven. Foto: vriendinnen, zon en vakantie – Pixabay

Ps. en mocht je zelf ook bezig zijn met een leuk verhaal? Dan kan het misschien leuk zijn als je dat erbij zet op deze boekenlijst:

Boekentips, bijzondere verhalen van bijzondere mensen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s