Ontgiften, helpt het?

Er zijn verschillende manieren om te detoxen, meningen zijn verdeeld

Op welke manier heb jij al eens geprobeerd te ontgiften? Wat waren de resultaten? Wat deed het met je?

Tot zover een extra blogartikel naar aanleiding van de inhoud van het boek Van bed naar beter. Daarin staat een klein stukje over detoxen. (En dit is een aanvulling). De meningen over het drinken van water met citroen lopen uiteen.

Hoe ging dit bij mij?

Zelf ben ik langere tijd met diverse soorten kruidenthee (waaronder Alka) en verse citroen aan de slag gegaan. Ook met appel cider azijn. Natuurlijk in combinatie met het overige waarover ik schreef.

Een schijfje citroen in een glas gekookt en afgekoeld kraanwater: daar kreeg ik op den duur tandpijn van dus doe dit niet te vaak. Ook leek mijn maag raar op te spelen.

Diverse kruidenthee: dagelijks (maar Alka is prijzig, dus dit dan weer niet).

Appel cider azijn: staat ergens beschreven op dit blog.

Schijfje citroen in een karaf met vers koud kraanwater: lekker fris, en tot op heden geen probleem voor mijn gebit*.

Deze karaf met citroen wissel ik af met een karaf kraanwater met daarin schijfjes verse appel of andere groenten en fruit. Maar water met citroen drink ik nu minder vanwege de negatieve berichten over het gebit en spoel de mond daarna*.

De karaf met fruit of muntblaadjes laat ik altijd eerst een dag of nacht in de koelkast staan, zodat het goed kan intrekken.

Helpt het tegen fibromyalgieklachten?

Ontgiften als je al jarenlang allerlei rommel in je lijf hebt zou mogelijk een langdurige klus zijn.

Er zijn behandelingen die deze methode (ontgiften door middel van bepaalde dieëten of technieken) uitvoeren, die je niet (geheel of gedeeltelijk) vergoed krijgt. Zelf aan de slag gaan met gezonde dingen kan het proberen waard zijn. Maar of het effect hetzelfde is durf ik niet te zeggen. Geen twee mensen zijn hetzelfde als het op fibromyalgie aankomt.

Of het terecht is dat een bepaalde behandeling niet wordt vergoed is moeilijk te beoordelen voor een buitenstaander die de behandeling niet eerst zelf onderging.

Ook kan het zijn dat je erg ver moet reizen om een dergelijke behandeling te kunnen doen. Als je leeft van een klein budget dan kan dit lastig zijn. Of je als je niemand kent die je kan halen of brengen.

Wat gezonder bezig zijn geeft al een beter gevoel over jezelf. Maar fibromyalgieklachten blijven bij mij latent aanwezig (maar ik heb dan ook niet enkel fibromyalgie).

Blijvend klachtenvrij door ontgiften?

Misschien heb jij andere ervaringen met ontgiften en ben jij voor een heel groot deel of geheel van al jouw klachten verlost? Of moet jij steeds weer gaan ontgiften, omdat na verloop van tijd toch weer klachten langzaam opspelen (b.v. door onbewuste gewoonten, medicijngebruik, vervuild gebied, voeding, lastige omstandigheden, teveel koffie of stress)?

Daar ben ik erg benieuwd naar. Ik ben benieuwd wat dit doet op langere termijn.

Positief proberen te blijven (af en toe even lekker klagen of van je af schrijven), kijken naar wat nog wel kan of wat er nog over is, is het motto.

Gepubliceerd door

Désirée

Blog van een ervaringsdeskundige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s