Door de rug gaan en afwachten – Extra artikel

Lief zijn voor je lijf in moeilijke tijden

Omdat het december is, de maand van de cadeautjes, wil ik wel een stukje extra typen, nu ik toch meer op mijn kont zit dan anders, op verschillende soorten stoelen. Dit stukje is niet echt een cadeautje, want het is niet voor iedereen geschikt of even leuk.

Waarom?

Heb getwijfeld of ik dit zal delen. Omdat ik niet zo van klagen hou, het lost niets op, ook al lucht “klagen” of erover praten soms wel op. Misschien herken je zelf ook wel iets van wat ik nu schrijf.

Tuinaanpassing

Nadat ik in de tuin wat klusjes deed in augustus is het niet meer goedgekomen met mijn rug door o.a. overbelasting, verkeerde bewegingen of te zwaar of te veel tillen. De heup, de zijkant, alles zit op slot en doet meer pijn dan anders. De tuin werd aangepast en verder moesten we zelf ook nog het een en ander doen.

Mineraalbaden

Op mijn officiële site beschreef ik mijn ervaringen met mineraalbaden en het resultaat ervan. Ik had gehoopt dat daarmee de pijn wat verzacht werd.

Wat nu?

Deze pijn komt steeds in volle hevigheid terug en de laatste maanden is deze bijna constant aanwezig. Mijn rug en heup zijn nog steeds niet op het oude niveau (lees: ook wel met pijn maar dan wel wat dragelijker dan nu).

Dat andere dingen ook rugpijn kunnen veroorzaken is jou misschien ook wel bekend. Een ziek orgaan dat uitstraalt naar je rug of heup en pijn veroorzaakt. Of een verschoven wervel. Een hernia. Het hoeft niet altijd te komen door fibromyalgie.

Afwachten

Omdat ik nog steeds erg kwakkel en in de medische molen zit kan ik over de oorzaak nog niets zeggen.

Wat doe je in zo’n onzeker geval? Lief zijn voor je lijf. Rusten als het nodig is, slapen als je slaperig wordt, iets lekkers eten waar je zin in hebt (en wat je kan verdragen), iets fijns of leuks proberen te doen. En wachten op de uitslag. Dat is zo’n slopende periode, waarbij je maar beter niet teveel stil moet staan.

Cadeau

Het grootste cadeau is als je (nog redelijk) gezond bent. Als blijkt dat de uitslag meevalt. Als blijkt dat je daarna weer verder kunt (ondanks de onmogelijkheden) met alle dagelijkse beslommeringen, bestaande uit oefeningen doen, sterker worden en op je eten letten. En uiteindelijk weer een beetje kunt genieten.

Fijne feestdagen,

Désirée

Een reactie op “Door de rug gaan en afwachten – Extra artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s