Moeilijke mensen en hoe je ermee omgaat

Lastige mensen, wie kent ze niet? Lees in Wespennest hoe het verder gaat met Charlotte… (Afb. Update 2020)

Iedereen die het boek Wespennest heeft gelezen weet dat grenzen er niet voor niets zijn en dat het zeer aangrijpend kan zijn als er steeds overheen wordt gegaan.

Degene waarbij een grens overgegaan wordt kan als overgevoelig worden bestempeld. Zijn of haar gevoel wordt weggewuifd.

Een grens is een grens en nee is nee! (Overgevoelig of niet).

Fragment Wespennest:

Haar ijzige stem galmde door mijn hoofd. Ze bleef maar doorgaan over Joep, zwakke vrouwen die alleen zijn en negeerde mijn gevoelens. Ik had spijt als haren op mijn hoofd dat ik het onderwerp aansneed. Er was geen begrip of medeleven. Zo voelde dat niet, tenminste.

Verder lezen?

Of vraag preview aan

Lompheid?

Lompheid is als een (vage) bekende ongevraagd zomaar zonder duidelijke reden jouw voordeur binnenstapt, zonder jouw reactie af te wachten. Ongevraagd wordt er een grens overgegaan.

Je kunt je afvragen wat iemand die zo doet bezield. Als je je hier onprettig bij voelt dan kun je dit zeggen. Lang niet iedereen durft dit omdat dit gedrag overweldigend kan zijn. Soms helpt iets zeggen niet omdat jouw woorden er niet toe doen voor een dergelijk persoon.

Mensen die jouw grenzen niet respecteren zijn jouw omgang gewoon niet waard. Jij verdient beter!

Vind jij ook dat het niet kan als mensen jouw woorden niet willen horen (in een bepaalde situatie waar bijvoorbeeld beleefdheid op zijn plaats is, afhankelijk van de situatie), jou als een ding behandelen of over je heen walsen alsof je een vloerkleedje bent? Dat jij beter verdient? Dat niet jij overgevoelig bent maar die ander gewoon lomp doet? Hoe ga jij daarmee om? Helpt het als je er iets van zegt of worden jouw woorden niet serieus genomen? In welke situatie maakt dit iets uit? (Er is een groot verschil of het gaat om bekenden of niet).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s