Muziek en zee in je oren

Tinnitus of oorsuizen klinkt soms als gefluit
Muziek in je hoofd?

Dat tinnitus een ramp kan zijn is soms wel duidelijk. Tinnitus klinkt als geruis, gefluit, gesis of zelfs als muziek. Het is nooit stil in ieder geval.

Dit blogartikel is nog van een paar jaar terug en opnieuw geplaatst.

Sommige mensen met gehoorverlies doen hun hoortoestellen uit om even tot rust te komen.

Dit is voor mij geen optie omdat ik permanent oorsuizen heb. Zonder hoortoestel valt het gesuis alleen maar meer op en daar raak ik te gespannen van. Ook al probeerde ik daar afleiding voor te zoeken. Afleiding helpt meestal niet want je lichaam neemt alles toch wel op. Een toestel maskeert het oorsuizen net als omgevingsgeluiden zoals muziek maar te harde muziek of geluiden kunnen het suizen soms wel verergeren.

Ook is het lastig voor je horende huisgenoten als je toestelloos rondloopt want dan moeten ze alles tien keer herhalen.

Er zijn veel dingen die ik uitprobeerde tegen de hevige tinnitus. Zelfs verandering van houding om de nek te ontlasten. Want ook door een bepaalde houding werd mijn tinnitus veel erger.

Meer over tinnitus en hoe ik ermee omga lees je in het boek ‘Wij horen met onze ogen!’ Hoe voelt gehoorverlies?

Vind jij ook dat er meer begrip mag zijn voor hoorproblemen? Deel dit artikel zodat meer mensen van het bestaan op de hoogte zijn. (Delen kan met de deelknoppen hieronder).

5 reacties op ‘Muziek en zee in je oren

  1. Bedankt voor je berichtje.

   Heb het al jaren (als kind gekregen in de tijd dat ik trommelvliesbuisjes kreeg en mijn gehoor verminderde). Ben eraan gewend. Of het suizen ooit volledig weggaat durf ik niet te zeggen, maar ik denk van niet.

   Bij sommige mensen kan oorsuizen wel worden verholpen.

   Like

 1. Dit verhaal lijkt wel een beetje mijn verhaal, om het zo kort mogelijk te maken heb al 40 jaar tinnitus en kon er redelijk goed mee omgaan. Sinds vorig jaar september heb ik nieuwe medicijnen voor mijn hoge bloeddruk en nieuwe hoortoestellen en toen werd mijn tinnitus erger. ook bij audiologisch centrum geweest maar die konden niks voor mij doen werd verteld, ja ik mocht naar een psycholoog om ermee leren om te gaan maar dat had ik al 40 jaar gedaan. Ik wil gewoon weten hoe het komt dat het nu zo erg is geworden dat ik niet eens meer een normaal gesprek kan volgen doordat de hoge tonen en echo overheersen, dus verwijsbrief aangevraagd voor de kno-arts om verder onderzoek te doen. heb alleen een verkeerde afspraak gekregen van de kno-arts voor een hoortest, hoezo goed geluisterd naar mij bij de huisarts.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s