Strakke kleding wijder maken?

Te strakke kleding wijder maken
Helpt het om te strakke kleding wijder te maken met haar conditioner?

Herken je het? Heb je net een gloednieuwe jurk die meteen tijdens het passen perfect zit (misschien zelfs iets te wijd) maar na het wassen veel te strak zit? En dat terwijl je de was instructies goed had opgevolgd.

Waarom weer eens een stukje over kleding? Kleding is enkel prettig om te dragen als het goed zit, zonder te knellen. En al helemaal als je door je gezondheidstoestand veel sneller last ervan hebt dan een ander. Hier liggen diverse ongedragen kledingstukken die ik nog niet weg heb durven geven (omdat ik stiekem hoop om er toch nog wat kilootjes af te krijgen). Zonde!

Overal lees je dat het komt doordat je de was instructies niet hebt opgevolgd. Maar dit hoeft heus niet altijd zo te zijn!

Katoen

Natuurlijke materialen krimpen nu eenmaal een beetje. Daarom koop ik altijd een maatje groter. Helaas komt het nog steeds voor dat een nieuw kledingstuk toch net iets teveel krimpt (of dat die maaltijd net iets te goed smaakte in dat leuke restaurantje).

Maar na een wasbeurt past het gewoon niet meer. Het zit niet lekker meer. Echt helemaal nooit meer. Van cup C naar cup F gaan in drie dagen tijd klopt dus ook niet. En zo ging dit met vele kledingstukken.

Waar ligt het aan? Geen idee. Maar hoe los je het op?

Weken in haar conditioner

Om het wijder te maken kun je het een minuut of vijf laten weken in babyshampoo of haar conditioner met lauw water, uitwringen, beetje uitrekken op de strakke plekken en daarna liggend laten drogen. Babyshampoo heb ik niet in huis dus werd het conditioner (die stond trouwens ook maar te staan in de kast).

Liggend drogen op handdoeken

Helpt dit?

Hier geloofde ik niet meteen in. En nu ik ermee bezig ben, nog steeds niet. Dus ik ben benieuwd, maar wel sceptisch, die jurken zijn toch al verpest en wie niet waagt die niet wint.

Resultaat?

Nu is het afwachten of het zal helpen. Kijken of het te strakke jurkje straks veel beter zal gaan zitten op deze manier.

Het resultaat laat ik nog wel weten!

Update:

De volgende ochtend was het meeste droog. Een jurk, die veel te strak was gaan zitten, was nog vochtig.

Bespaar je de moeite! Dat heb ik al voor je gedaan 😉 Het heeft dus helemaal niets geholpen (wat ik al had verwacht, ook al had ik nog een sprankje hoop). Alles is nog even groot. Snap niet wat het dan uitmaakt om in plaats van wasverzachter, poeder, shampoo of conditioner te moeten gebruiken. Had zelfs het idee dat een jurk door de conditioner er minder fris uitzag qua kleuren. Opnieuw wassen in wasmiddel en hopen dat de frisheid terugkeert, voordat ze ooit nog gedragen kan worden.

Deze nutteloze tip slaat dus helemaal nergens op!

Maar goed. Heb het nu zelf ondervonden en er zit niets anders op om kleding voortaan maar liefst 2 maten groter te kopen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s