Winkelen met lichamelijke klachten
Gewoon winkelen in een winkel voor je plezier.

Winkelen kan je afleiding geven, vooral als je ervoor open staat of samen met iemand bent waarmee je het gezellig hebt. 

Eens niet online, maar een keer in een gewone winkel van steen. Online winkelen kan tijd en pijn schelen maar geeft andere voordelen dan winkelen in een winkelpand.

Winkelen als vanouds

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik in dat grote woonwarenhuis was. Ergens rond mijn twintigste, toen we onze eerste woning kochten, was zo ongeveer de laatste keer. Dat was in een tijd dat de fibro nog niet zo speelde.

Heden

Onlangs was ik in zo’n groot warenhuis. Met ruim 10.000 producten en een mega grond oppervlakte. Leuk om er weer eens te zijn. Het deed me denken aan de begintijd, toen we net gingen samenwonen. Gloednieuwe “70’s” meubels stonden er ook, grappig, hoe alles telkens weer terugkomt – net een soort jeugdherbeleving.

Zitplaats openbare gelegenheden
Zou een stuk schelen als er bankjes stonden voor chronisch zieken, mensen met lichamelijke klachten of ouderen die ook willen winkelen.

Zitplaatsen

Omdat ik meerdere keren mijn enkel had verzwikt werd lopen anders. Uren slenteren is er niet meer bij. Dit was ook al niet zo toen de fibro erger werd. Maar met zitpauzes tussendoor was het wel te doen.

Geen zitplaatsen

Voor korte zitpauzes heb je zitplaatsen nodig. Soms is er ergens in het midden van een complex een restaurant of koffiehoekje (waar je dan ook meteen verplicht wordt om iets te nemen). Maar soms is een gebouw of gelegenheid zo enorm dat de afstanden te groot zijn en je hebt lang niet altijd zin om tussen de drukte te gaan zitten in een restaurant. Gewoon even een paar seconden/minuten uitpuffen ergens tussendoor dus. Daar is vaak geen gelegenheid toe. Omdat daar geen rekening mee gehouden wordt, omdat je er niet komt om te zitten maar om te winkelen natuurlijk.

Bankjes overal

Kleine zitplaatsen – zoals bankjes langs een gangpad – verspreid in het complex zouden uitkomst bieden voor degenen die last van de voeten, heup of rug hebben. Maar… dit is bijna nergens het geval. Wel in een park. Maar niet in een mega woonwarenhuis. Dat zou veel te mooi zijn om waar te zijn. De banken- en stoelenafdeling niet meegerekend.

En ik weet bijna zeker dat als er ook met deze groep rekening werd gehouden, dat er wat meer gewinkeld werd.

Dit blog is ontstaan op basis van eigen ervaringen. Als je vragen, tips of opmerkingen hebt, deel ze dan vooral in de comments, onderaan de blogartikelen. Zo kunnen we elkaar helpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s