Hoe goed ken je iemand?

Iemand goed kennenDoor een aantal situaties kwam onlangs de volgende vraag omhoog:

Hoe goed ken jij iemand nou echt?

Dagelijks rennen en vliegen, dingen doen op de automatische piloot, zonder het besef dat het de volgende dag weleens over kan zijn komt bekend voor bij de meeste mensen. Dingen doen op de automatische piloot herken ik dus ook nog wel. Tegen het besef dat het zomaar voorbij kan vecht ik soms nog iedere dag. Zorgeloos leven lukt niet meer na zoveel jaren waarin zoveel is gebeurd, maar het oog voor leuke dingen is gebleven. En de momenten waarop je gewoon lak hebt aan alles zijn ook bij vlagen weer teruggekomen. En ja… je wordt ouder, ook dat speelt mee.

Omgeving

De omgeving waarin je dagelijks leeft speelt natuurlijk ook een hele grote rol. Hoe goed kennen mensen elkaar? Blijft het sluimeren aan de oppervlakte (buurtpraatje, waarbij vooral wordt afgegaan op uiterlijkheden of de buitenkant) of gaan ze de diepte in (gevoelsmensen, die verder durven te kijken en nadenken)?

Zinvol

Hoe zinvol was het contact dat je met iemand had? Deed jij moeite om die persoon beter te leren kennen? Vroeg jij jezelf af hoe het kwam dat die persoon was zoals hij/zij was, of nam je verhalen van anderen over hem/haar voor lief zonder zelf te kijken of te vragen hoe iets zat?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s