Jampot salade met zalm

Handige jampotsalade
Handige jampotsalade met spinazie en zalm. Foto: Désirée

Het is even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Een salade uit een jampotje. Een rage uit Amerika!

Nodig (recept foto):

Salade uit een jampot

  • Jampot met deksel van ong. halve liter of groter
  • Sla (veldsla, ijsberg o.a.)
  • Wortel
  • Gerookte zalm
  • Volkoren macaroni
  • Bleekselderij
  • Walnoten
  • Whisky cocktail saus of iets soortgelijks op natuurbasis
  • Tomaat
  • Gebakken champignons
  • Kruiden naar smaak

Saus eerst in de pot doen, daarna de bleekselderij en wortel, champignons, tomaat, walnoten, gekookte macaroni en tot slot de sla bovenop.

De zalm kan onder de sla mits je het dezelfde dag eet. Anders apart serveren. Draai de pot om en giet de inhoud in een kom of op een bord. Je kunt er twee keer van eten als je een extra grote pot hebt!

Natuurlijk kun je de pot ook vullen met andere dingen als rijst, rauwkost, fruit, tonijnmoot, kip, enz.

Van te voren klaargemaakte potten bewaar je ong. drie of vijf dagen (afhankelijk van de inhoud). O

Lekker makkelijk om te pakken uit de koelkast als je druk bent, of… moe bent!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s