Jezelf ontplooien?

Als je jezelf wilt ontplooien heb je een goede omgeving nodig. Een omgeving waarin je jezelf mag en kunt zijn.

Lang niet iedereen herkent dit. Er wordt steeds gepest (of je wordt stelselmatig genegeerd of gediscrimineerd) en hierdoor krijg je geen kans om te doen wat in je vermogen ligt. Je wordt er als het ware door verlamt. En verlamming maakt moe. Zelfs ziek. Het is niet eerlijk als de een wel gewoon zijn ding kan doen op school, werk of waar dan ook en de ander niet. Pesten zou strafbaar moeten zijn.

Als slechthorende/dove (of als je iets anders hebt wat buiten “de norm” valt heb je meer kans om dit soort dingen tegen te komen. Je gaat vanzelf wel een olifantenhuid ontwikkelen (of juist niet). Pesten gaat vaak subtiel, stiekem of als de omgeving niet goed geïnformeerd is. Als er sprake is van jaloezie of afgunst of als uitleg alleen niet goed werkt (o.a. laag niveau).

Focus op wat goed is

Het is wel zo dat je het beste kunt focussen op wie je hart verwarmt maar soms is veranderen van omgeving beter om jezelf te kunnen ontplooien.

Daar waar je je veilig voelt ontstaan mooie pieken in plaats van diepe dalen!

Nb. Dit blogartikel is ontstaan naar aanleiding van een facebookbericht van een doof meisje dat werd gepest in de horende wereld. Hoewel ik wegens omstandigheden minder op dit blog ben vond ik het toch belangrijk om dit onderwerp te delen.

Meer over pesten

Veel geluk!

Désirée

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s