Gevoel wegdrukken 

Zachte wonden zijn niet altijd stinkende heelmeesters Foto: D. Lageweg
Zachte heelmeesters maken niet altijd stinkende wonden… Foto: D. Lageweg

Doorgaan terwijl je uitgeput bent, doorgaan ondanks blaren op je teen. Gevoel wegdrukken als het niet uitkomt op dat moment, doen we dit niet allemaal wel eens?

Toen ik ooit bij een antroposofisch arts kwam vond deze het jammer dat ik mezelf liet tegenhouden door mijn klachten. Dat ik juist daar was om van de fibromyalgie klachten af te komen heeft helaas niet geholpen.

Maar mee leren leven

Dat je nergens meer komt als je altijd maar naar je lichaam luistert daar zit wat in. Maar als je geleerd hebt om altijd door te gaan en op je tanden te bijten dan kom je op den duur ook nergens meer want als je teveel uitgeput raakt en almaar zieker wordt kom je ook niet ver.

Gulden middenweg

Hoe moet het dan wel? Alle nare gevoelens toelaten op een moment dat het niet uitkomt? Pleisters plakken? Als je fibro hebt dan wordt je erg op jezelf teruggeworpen en zelf denk ik dat de gulden middenweg is iets heel persoonlijks is en niet meetbaar!

Een reactie op “Gevoel wegdrukken 

  1. Zo denk ik voor mijzelf er ook over, je eigen manager zijn. We verschillen zoveel van persoonlijkheid dat we ons eigen ritme moeten bepalen. Gaan we erover dan betalen we de prijs. Maar het is heel juist wat je schrijft, niets meer doen heeft ook zijn gevolgen. Groetjes Linda

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s