Muziek in je hoofd, last of lust?

Muziek in je hoofd horen

Geen stukje over oorsuizen dit keer, wel over een liedje dat voortdurend door je hoofd gaat, het liedje dat je eerst op de radio hoorde wil maar niet uit je hoofd. Het is een aanstekelijk liedje.

Behalve oorsuizen kan er ook muziek in je hoofd voorkomen en ik bedoel hiermee niet de geluiden van de zee of muziek van de tinnitus waar ik eerst over schreef, ik bedoel hiermee ineens een bestaand liedje in je hoofd horen alsof je het op de radio hoort. Het zit echt in jouw gedachten.

Ander nummer

Dit komt niet alleen voor bij mensen met gehoorverlies die vroeger beter konden horen maar ook bij horende mensen. Soms merk je dat je het liedje van gisteren weer in gedachten hebt. Als het je favoriete liedje is dan is er niet zo veel aan de hand maar is het een vervelend nummer dan kun je er knap geïrriteerd van raken. In zulke situaties knal ik er gewoon een ander nummer tegenaan. En als ik moe word van muziek zet ik een poos geen muziek meer aan. Het hoeft helemaal geen last te zijn!

Plezier

Sommige mensen zijn zo creatief en muzikaal dat ze bij veel situaties een liedje in het hoofd hebben, compleet met een zelfbedachte tekst erbij. Garageband kan helpen om je creativiteit in toom te houden of juist uit te breiden. Tenminste, bij mij wel. Een poos geleden durfde ik de stoute schoenen aan te trekken en oefende hiermee. Moet zeggen dat er een wereld voor me open ging ook al hoorde ik natuurlijk niet alle tonen. Met een koptelefoon op mijn hoofd hoorde ik bepaalde tonen alsof ik er zelf middenin zat! Een koptelefoon was ’n tijdlang een heus ver-van-mijn-bed-show-ding geweest. Terwijl ik vroeger als tiener altijd zo onopvallend mogelijk mijn hoortoestel uitdeed als ik een koptelefoon opzette om nieuwe singles in de muziekwinkel te beluisteren, hoefde dit nu niet perse. Met de ene kant niet pal op mijn toestel maar schuin erachter kon ik zelf een liedje schrijven. Het moderne compacte hoortoestel piepte niet meer zoals die enorme ouwe dingen van vroeger. Leuk toch? Het is pure lust om plezier te beleven aan muziek met gehoorverlies op je eigen manier. Of dat liedje voor de buitenwereld nu goed klinkt of niet…

Geef mij maar liedjes in mijn hoofd!

2 reacties op ‘Muziek in je hoofd, last of lust?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s