Statement ketting

Collier
Statement ketting is natuurlijk vaak groot en opvallend

Grote fleurige colliers die lekker opvallen zijn eigenlijk nooit weggeweest. 

Grote sieraden komen steeds weer terug in het modebeeld. In de jaren tachtig waren er ook al van die opvallende sieraden. Ook met parelmoer (op zolder kwam ik er laatst nog een tegen). Als je een feestje of visite had dan droeg je er een. En zo rond het jaar tweeduizendzes en de jaren erna bleven bepaalde sieraden in beeld. Dat waren dan vooral de lange kralenkettingen die eigenlijk nu nog wel kunnen.

Plastic

Anno nu zie je vooral statement colliers van glimmend plastic materiaal vaak met grote strasstenen en stenen of kralen in allerlei tinten zoals felle vrolijke totaan zoete pastels – gecombineerd met een uitbundige goudkleur. Leuk, maar dit moet je wel staan en bij je passen.

Uitstraling

Als variant hierop had ik ooit een keer mijn eigen bescheiden silverplated statement collier gemaakt van blauw-groengrijze parelmoerchips. Past perfect bij het zomertype dat ik ben. Niks plastics aan, maar het resultaat is er niet minder om als je doorgaans wat meer van ingetogen houdt, als big bigger bigst je niet zo staat en jouw uitstraling of voorkomen doet verdwijnen naar de achtergrond of als de aandacht teveel naar je sieraad uitgaat in plaats van naar jou!

parelmoer
Mijn zelfgemaakte silverplated parelmoer setje

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s