Lekker bellen

 

Nog te weinig mensen houden rekening met doven en slechthorenden
Nog te weinig mensen houden rekening met doven en slechthorenden
Als je slecht hoort dan is bellen niet vanzelfsprekend

Gezellig kletsen met vrienden of familie gaat niet als je erg veel gehoorverlies hebt. Ja, er is Whatsapp, er is sms, mail en noem maar op. Maar dat is lang niet zo persoonlijk en de kans bestaat dat geschreven woorden anders overkomen.

Privé leven

Wat doe je dan? Steeds moeten vragen of anderen bellen voor jou is zo lastig. Je hele privé leven gaat eraan en je gevoel voor zelfstandigheid ook. Ook is het lastig als je buiten de stad woont, of ver van voorzieningen vandaan, anders kon je er even langsgaan. Maar dat kan ook gedoe geven want als je er ook nog eens chronisch of tijdelijk  ziek bij bent, slecht ter been of berendruk en er dan ook nog eens naartoe moet om een simpele afspraak te maken is dat veel te vermoeiend. En je bent extra tijd kwijt. Tijd die je aan leuke of nuttige dingen had kunnen besteden.

Dubbelop

Ik vind het veel te lastig om voor elk wissewasje ergens naartoe te moeten om een afspraak te kunnen maken.  Dat is gewoon dubbelop.

E-consult

Bij de huisarts zijn er e-consults, er is Signcall maar helaas wordt je anno nu nog te veel van het kastje naar de muur gestuurd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s