Perfectionisme en loslaten

Onderweg naar de fotoshoot Onderweg naar de fotoshoot

Onlangs ging ik voor een fotoshoot, voor de LINDA. magazine, naar Amsterdam.

Hartstikke leuk natuurlijk zoiets, en laat ik deze dag net niet zo fit zijn (zul je altijd zien… op tijd naar bed gaan hielp niets) en heb dan ook flink getwijfeld of ik het allemaal wel goed deed, ook al had ik me voorbereid.

Op dat moment geloofde ik even hélemaal niet in mezelf. Manlief ging mee (en dat was een grote steun).

Fibromyalgie en nachtrust

Doordat ik met een duf fibro-hoofd vol watten verscheen kon ik mezelf niet zo goed richten op wat ik nu eigenlijk helemaal te vertellen had tijdens het interview over gehoorverlies.

Zo goed als kwaad probeerde ik te verwoorden wat je meemaakt met gehoorverlies.

Malende gedachten

Op de terugweg zat ik te malen over wat ik nog meer had kunnen vertellen, wat in mijn ogen nog meer van waarde zou kunnen zijn. Maar het was te laat. Het interview is voorbij.

De fotosessie was goed verlopen dankzij de vriendelijke fotografe die het allemaal goed uitlegde (men legde alles duidelijk uit). Na de fotosessies zat ik me ook nog eens nerveus af te vragen of alle veertigplusdelen wel goed zaten, een maand hoepelen was eigenlijk nog te kort om bijvoorbeeld dertigplus te lijken en diëten en de lijnzaad deden ook niet wat het doen moest.

Minder je best doen

Ik kreeg ooit het advies om minder mijn best te doen omdat ik teveel op mijn tenen liep en me overal verantwoordelijk voor voelde.

Ondanks dit goede advies lukt het me soms nog niet om helemaal los te laten. Iets wat je jarenlang gewend bent leer je niet zomaar af.

Dingen uit handen geven is ook een kunst en er rest in sommige situaties eigenlijk niets anders dan je eraan over te geven en los te laten.

Perfectionisme kan goed zijn, maar soms ook lastig.

In je hoofd weet je wel dat je niet alles in de hand kunt hebben, gevoelsmatig is het een ander verhaal. In je hoofd weet je dat alles juist beter gaat als je loslaat, maar voor je gevoel lijkt het alsof je alles laat hangen en dingen die hangen op foto’s, dat is toch juist niet de bedoeling? Maar misschien hangt er wel helemaal niets en heb ik me druk gemaakt om niks.

Aan achteraf gepraat heb je niets, erin blijven hangen ook niet, achteraf gezien.

Leerzaam

Al met al was het een leuke leerzame dag geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s