Geloof in rust

Geloof in rust

Een rustige omgeving, saai?

Geloven in rust klinkt voor sommige mensen heel erg saai denk ik. Zeker in een wereld waarin meer, meer en nog meer bovenaan het verlanglijstje staat, een wereld waarin geen tijd is om fatsoenlijk adem te halen. Rust roest zeggen ze.

Pas als je wordt geconfronteerd met nare zaken zoals ziekte en dergelijke kunnen je ogen worden geopend. Soms ervaar je wat er nu echt toedoet, wat er belangrijk is op dat moment. De toekomst is ineens vaag omdat je uitgevochten bent en niet meer beter wordt.

Kleine dingen

Alledaagse dingen kunnen onbelangrijk lijken, iedereen gaat door terwijl jij aan de zijlijn toekijkt. Je gaat andere dingen zien of je hecht ineens waarde aan andere dingen. Kleine dingen. Dingen zoals een vriendelijk gebaar, een leuk compliment, een uitnodiging, een glimlach van de ander. Mooie dingen. Zoals een zonsondergang, veldbloemen, golfjes in het water, een mooi strand in een rustgevende omgeving. Kleine dingen die eigenlijk heel groot zijn en die je blij maken.

Wegstrepen of toelaten?

Dingen die belastend zijn worden extra belastend en dingen die mooi zijn waardeer je veel meer. Vraag eens voor jezelf af: welke dingen die te belastend voor je waren heb je naast je neer weten leggen of weggestreept uit je agenda? Hoe pak jij je rustmomenten?

Désirée

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s